Tutustu L'Mathiin

L'Math on kuin sähköinen matikanvihko. Voit kirjoittaa sillä muistiin­panoja ja tehtävien ratkaisuja, liittää tehtäviin kuvia ja kaavoja, muuttaa sisältöäsi siisteiksi pdf-tiedostoiksi ja jakaa tuotoksiasi helposti muille.

Tuttu kaavaeditori – työpöydällä

L'Math on työpöydälle asennettava ohjelma, johon on upotettu virallisen Abitti® -kaavaeditorin mukaisia toimintoja. Sitä voi siis käyttää ilman verkkoyhteyttä.

Totut L'Mathin kanssa käyttämään kaavaeditoria, jota käytät ylioppilas­kirjoi­tuksissa – samalla, kun teet kurssi­tehtäviä ja muistiin­panoja.

Kätevä ja käytännöllinen

L'Mathissa on joitain toimintoja, joita ei löydy kilpailevista ohjelmista tai YTL:n virallisesta editorista. Niiden tarkoitus on helpottaa opiskelua haittaamatta viralliseen kaava­editoriin tutustumista.

Voit esimerkiksi jakaa yhden tiedoston useiksi sivuiksi, muuttaa fontteja ja värejä ja tallentaa pdf-tiedostoja suoraan L'Mathilla.

Klikkaajalle ja kirjoittajalle

Kirjoittaaksesi matemaattista tekstiä, sinun ei ole pakko opetella TeX-koodeja tai muita erikoisia merkintätapoja. Riittää, että klikkaat valikosta haluamaasi symbolia.

Jos haluat nopeuttaa kirjoittamista, voit opetella yksin­kertaisia TeX-komentoja, joita syöttämällä säästät klikkauksia. Erikois­komentojen syöttäminen toimii L'Mathissa samalla tavalla kuin Abitti®-editorissa.

Taakkaa helpottamassa

L'Math pyrkii helpottamaan työskentelyä pikanäppäimillä ja helpottavilla toiminnoilla. Löydät ohjelmasta esimerkiksi yksin­kertai­sen laskimen.

Eikä siinä vielä kaikki: L'Mathin kehitys jatkuu koko ajan. Jos sinulla on hyviä ideoita ohjelman parantamiseksi, ne otetaan avoimin mielin vastaan!

Mitä vielä odotat?

Lataa L'Math ilmaiseksi!